10 punten op te letten

Huisje met jacuzzi huren?

Op deze 10 punten moet je letten voordat je een huisje met jacuzzi huurt.

1. Gaat het om een huisje met buitenjacuzzi?

Als je een huisje met jacuzzi wilt huren en op zoek gaat naar de meest geschikte aanbiedingen, word je wel eens in de luren gelegd door de benaming van “jacuzzi”. Zo bedoelt de één een huisje met hottub, de ander een huisje met whirlpool en de derde aanbieder van wellness vakantiehuizen een huisje met buitenjacuzzi. Ook wordt vaak gebruikt “een huisje met bubbelbad”. Lees de advertentie tekst van het aangeboden huisje goed en bepaal of het om een huisje met hottub, bubbelbad, whirlpool of buitenjacuzzi gaat.

2. Een jacuzzi is een beschermde merknaam.

Vandaar dat de grote vakantieparken hun accommodaties anders aanduiden dan “huisjes of bungalows met jacuzzi” Meestal wordt “huisje of bungalow met bubbelbad” gebruik. Het kan echter wel degelijk om een huisje met buitenjacuzzi gaan.

huisje met jacuzzi met kinderen

3. Huisje met jacuzzi en sauna huren

Als je er zeker van wilt zijn dat je tijdens je vakantie of weekendje weg van wellness kunt genieten, huur dan een huisje met buitenspa én binnen sauna. Je bent dan verzekerd van wellness tijdens iedere weersomstandigheid.

4. Huisje met jacuzzi én hond boeken

Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat in wellnes huisjes huisdieren zijn toegestaan en dat is ook van toepassing op vakantiehuisjes met jacuzzi. Bij de wellnes huisjes die wij via onze partners verhuren, staat duidelijk aangegeven of huisdieren wel of niet toegestaan zijn en wat de kosten zijn. Al je een huisje met jacuzzi en hond reserveert, moet je op het reserveringsformulier aangeven hoeveel huisdieren er mee gaan en dat moet overeenkomen met de praktijk. Als er bij een bepaald huisje met jacuzzi staat dat er 2 honden zijn toegestaan, is het niet verstandig om vervolgens met 3 of 4 honden het wellness huisje te betrekken. Bij constatering van een dergelijke “overtreding” kan je tijdens je weekendje weg met je huisdier of wellness vakantie, uit je accommodatie gezet worden.

5. Voor wie zijn de kosten van gebruik wellness faciliteiten?

Zoals je waarschijnlijk weet zijn de prijzen van elektriciteit en vooral gas de afgelopen periode hard gestegen. Die stijging van de energie wordt doorgaans ook in de huurprijs van een wellness huisje verwerkt. Voordat je zo een vakantiehuis huurt, is het belangrijk om te weten of de prijs van het energieverbruik tijdens je vakantie in de huurprijs verwerkt is. Is dat niet het geval dan kan je achteraf voor torenhoge, extra kosten komen te staan. Dit zal dan helemaal het geval zijn als je een huisje of villa met jacuzzi hebt gehuurd.

bubbelbad in vakantiehuis

6. Een huisje met jacuzzi en open haard huren

Een huisje met open haard en jacuzzi biedt én het heerlijke wellness gevoel van de jacuzzi en het ontspannen en romantische gevoel van de open haard. Voor je een huisje met open haard én jacuzzi boekt, is het wel van belang op welke wijze de open haard gestookt wordt en waar je droog haardhout vandaan kunt halen. Indien je een bungalow met jacuzzi en open haard hebt gehuurd welke op een bungalowpark ligt, zal open haard meestal wel in de (mini)supermarkt verkrijgbaar zijn of bij de receptie van het park. Als je echter een particulier vakantiehuis met open haard hebt gehuurd, kan het zijn dat je zelf voor droog hout moet zorgen en kan het slim zijn deze van huis mee te nemen. Vaak kan je bij een particulier vakantiehuis haardhout bestellen.

7. Reviews lezen voor je een huisje met jacuzzi huurt

Vaak worden luxe wellness huisjes, dus ook vakantiehuisjes met jacuzzi, sauna, op de meest voordelige wijze gepresenteerd. De voordelen worden breed in beeld gebracht, over de nadelen en negatieve kanten van zo een wellness huisje wordt niet gesproken. Het is daarom altijd verstandig om de reviews te lezen van een bepaalde vakantiewoning vóór je deze huurt. Zo kom je beter beslagen ten ijs en maak je de beste keuze.

met vrienden in de jacuzzi

8. Last minute is altijd goedkoper?

Een groot misverstand. Een last minute bungalow of huisje is wel vaker goedkoper maar niet altijd voordeliger. Als je een last minute aanbod zoekt om veel goedkoper uit te zijn, moet je dus goed uitkomen. Kijk niet alleen naar de basis huurprijs maar ook naar de bijkomende kosten. Als een last minute huisje met jacuzzi een 200 euro goedkoper is maar je moet 100 euro voor de eindschoonmaak betalen en zelf de energiekosten vergoeden voor het gebruik van de jacuzzi, sauna of andere wellness faciliteit, ben je per saldo er niet veel mee opgeschoten.

9. Huisje met jacuzzi en zwembad

Indien je een huisje met zwembad en jacuzzi huurt, is het goed om na te gaan of het zwembad het hele jaar door geopend is en of het water verwarmd is. Ook is het niet onverstandig om te controleren of het zwembad wel voor alleengebruik is. Indien je bijvoorbeeld een wellness bungalow op een bungalowpark huurt, is het gebruik zwembad meestal voor alle gasten bedoeld en niet voor privé gebruik.

10. De omgeving van je wellness huisje

Tenslotte, staar je niet blind op de luxe faciliteiten van je wellness accommodatie. De omgeving is net zo belangrijk. Kijk of het te huren vakantiehuis niet dicht bij een snelweg ligt of industrieterrein. Voorkomen is ook hier beter dan genezen. Door stap voor sta de voor- en nadelen van een wellness huisje op een rij te zetten, kom je tot de beste overweging en eindbeslissing. Dit waren de 10 punten waar je op moet letten bij het huren van een huisje met jacuzzi.