Wellness vakantiehuisjes voor mindervaliden

Ook als je een fysieke beperking hebt, kan je een wellness vakantiehuisje boeken.

Wie een fysieke beperking of zelfs een zware handicap heeft, wil wellicht toch tijdens zijn of haar vakantie genieten van wellness zoals sauna, jacuzzi, bubbelbad, Turks Stoombad of hottub.

wellness parken banner

Gelukkig zijn er ook aangepaste vakantiehuizen te huur die de beschikking hebben over één of meer wellness faciliteiten. Het gaat dan niet alleen om particuliere wellness vakantieverblijven maar ook om bijvoorbeeld een aangepaste vakantiebungalow met privé sauna op een bungalowpark.
Je kunt een mindervalide vakantiehuis met sauna of jacuzzi in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk of Kroatië boeken maar ook elders in Europa zijn er mogelijkheden.


Maar hoe vind je een aangepast vakantiehuis of bungalow met wellness?

Wij hebben hier uitgezocht waar je een minder valide vakantiehuis met privé sauna, jacuzzi of ander wellness faciliteit kunt boeken. Ook voor een aangepast vakantiehuis met privé sauna in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk of Italië.  Voor een luxe vakantiehuis, villa of aangepaste wellness bungalow op een bungalowpark.


man in rolstoel op het strand met gezin

landal wellnesshuisjes banner

Minder validen vakantiehuizen met privé sauna.

De grootste groep aangepaste vakantiehuizen met wellness betreft mindervalide vakantiehuizen met privé sauna. In de praktijk betekent dat dat een vakantiehuis of vakantiebungalow rolstoelvriendelijk en drempelvrij is en over een slaapkamer en privé sauna op de begane grond beschikt. In een beperkt aantal gevallen zal een villa, bungalow of vakantiehuis met sauna volledig aangepast zijn voor mensen met een fysieke handicap of lichamelijke beperking. Er zijn echter we luxe vakantiehuizen met privé sauna te huur die een slaapkamer met hoog/laag bed hebben en een aangepast toilet en badkamer met inloopdouche en steunen.


genieten van wandeling met rollator

Aangepast vakantiehuis met jacuzzi huren.

Een vakantiehuis met jacuzzi in de tuin is meestal niet zo geschikt voor een vakantie met een minder valide omdat de tuin vaak obstakels kent en je ook afhankelijk bent van de weersomstandigheden.  een minder valide vakantiewoning met binnen hottub, jacuzzi of bubbelbad kan beter geschikt zijn voor iemand die gehandicapt is.


roompot wellness banner