Vakantiehuis met jacuzzi en baby huren

Vakantiehuis met jacuzzi huren voor vakantie baby, goed idee?

Stel, jullie hebben een baby en willen een vakantiehuis boeken waar je heerlijk kunt relaxen. Jullie denken aan een huisje of bungalow met spa of buitenjacuzzi. Goed idee of niet? Wij zetten hier de voor en tegens op een rij. Met aandacht voor baby floaten.

wellness parken banner


Een jacuzzi, veilig of niet voor een baby?

Daar kunnen we heel stellig in zijn. Een baby is erg kwetsbaar en al helemaal de eerste maanden. Een jacuzzi of baby spa is alleen maar veilig als er 100% toezicht is en je de baby, peuter of kleuter geen seconde alleen laat. Maar dat geldt ook bijvoorbeeld als je een baby in een badje doet. Baby’s kunnen zelfs in 10 centimeter water al verdrinken en zonder toezicht is geen enkele baby veilig, in geen enkele wellness faciliteit. Als je de baby vasthoudt en er 100% toezicht is, is een baby in een jacuzzi of spa veilig.


baby in een badje op vakantie

Het floaten van jouw pasgeboren kindje

Heb je wel eens van het floaten van een pasgeboren baby gehoord en een baby spa? Bij het floaten van een baby laat je die in een warm bad, spa of jacuzzi drijven en bepaalde bewegingen maken. Uiteraard veilig met een “bandje om” en in niet te heet water. Het floaten ontspant en de bewegingen maken je baby sterker. In de professionele baby spa’s wordt floating vaak gevolgd door een ontspannende baby massage. Een jacuzzi of spa met de juiste temperatuur van het water kan dus helpen je baby te ontspannen en sterker te maken. Lees hier meer over baby floating.


landal wellnesshuisjes banner

Alternatieven voor huren huisje met jacuzzi

Er zijn veel alternatieven voor ouders met baby’s die een vakantiehuisje zoeken om helemaal te kunnen ontspannen. En dan bedoelen we niet alleen de specifieke wellness huisjes of bungalows met sauna, spa of bubbelbad. Zo biedt Center Parcs op diverse van haar parken babybungalows te huur aan met extra lage prijzen in bepaalde perioden. Aantrekkelijke parken voor een vakantie met baby zijn bijvoorbeeld Center Parcs Het Meerdal en Center Parcs De Huttenheugte. Overigens kan een aanbieding van Center Parcs voor ouders met een baby goedkoper zijn dan het huren van een particulier vakantiehuis met jacuzzi. Dat geldt ook voor andere specifieke doelgroepen zoals 55 plussers.


vakantie met baby op het strand

Huisje met jacuzzi en baby aan zee huren

Een vakantie aan zee met een baby houdt risico’s in, zelfs als de baby al ouder dan 6 maanden is. Indien je dan ook nog een huisje met jacuzzi aan zee wilt huren, is het extra opletten. Op een aan het water verbrand je veel sneller en ook als de zon achter de wolken is. Een babyhuidje is teer en verbrandt veel sneller dan een volwassene. Als de zon schijnt moet de baby zeker een hoofdeksel hebben en nooit vol in de zon zitten of liggen en al helemaal niet in de jacuzzi. Een vakantie aan zee boeken is geweldig, met een baby is het echter ontzettend uit kijken en af te raden als je als ouder ook niet zo goed tegen de zon kunt.


Verbranden huidje baby voorkomen

Baby zonnebrand met een extra hoge beschermingsfactor is zeker aan te raden. Ook als je elders een vakantie met baby hebt geboekt, dus niet aan zee. Je hebt echter ook enorme kwaliteitsverschillen in zonnebrand creme voor baby’s. Daar komt bij dat niet ieder product duurzaam geproduceerd is. In die zin is er ook bij de keuze van producten tegen bescherming van de zon, heel wat te kiezen.


roompot wellness banner