De geheimen voor een leuke vakantie

Een leuke vakantie beleven? Dit zijn de geheimen.

Waarom de geheimen van een leuke vakantie voor een ieder anders zijn.

wellness parken banner

Zin in een super leuke vakantie? Jouw vakantie geheimen en verlangens hoef je niet voor jezelf te houden.
Wie zin heeft in een super leuke vakantie, moet deze tips zeker lezen. Ofschoon de ultieme vakantie voor iedereen anders is, is er toch wel een grote gemene deler. Dat is van toepassing als je alleen op reis gaat maar zeker ook als je met je partner, vrienden, familie of collega’s op stap gaat. Voor de één is het huren van een huisje met jacuzzi de manier om te ontspannen, voor de ander een gruwel.

Alleen op vakantie? De voor- en de nadelen

Wie lekker alleen op reis gaat, heeft één groot voordeel. Je hebt niet met de wensen van anderen rekening te houden en kunt je vakantie helemaal zelf invullen. Je hebt wel met een aantal dingen rekening te houden. Als je alleen reist, ben je wel wat kwetsbaarder. Zeker bij een verre reis naar het buitenland. Neem daarom niet te veel risico’s en verblijf in een niet al te afgelegen accommodatie. Huur bijvoorbeeld een huisje met sauna op een vakantiepark of boek een treinreis of cruise. Veiligheid op reis, is altijd de nummer één. Genieten ook. Plan een reis voor jezelf naar je favoriete vakantieland maar houd het veilig. Sluit, altijd een reisverzekering af en laat de thuisblijvers weten waar je bent en wat je reisschema is.

bubbelbad in vakantiehuis

Met je partner op vakantie gaan

Ben jij iemand die altijd concessies doet en bepaalt je partner jullie vakantiebestemming en activiteiten? Neem het hef eens zelf in handen en bepaal nu eens samen met je partner wat de vakantiebestemming wordt. Houd je bijvoorbeeld niet van autorijden?? Boek dan geen autovakantie waarbij je vele uren in de auto “vastgebakken zit”. Houd je niet van warmte en warme landen? Boek dan bijvoorbeeld geen all inclusive vakantie naar Turkije, Marokko of all inlcusive Tunesië . Ben je avontuurlijk aangelegd, houd je van een actieve vakantie maar je partner niet?

Probeer een compromis te vinden bij verschillende vakantie verlangens

Als je toch samen op reis wilt, probeer dan een compromis te vinden tussen een actieve en een “luie vakantie”.. Huur bijvoorbeeld een villa met zwembad in een wandelgebied in Portugal of Frankrijk. Of een villa met jacuzzi Ardennen. Als je partner lekker in het zwembad ligt, kan jij een heerlijke wandeling maken en hebben jullie het beiden naar de zin. Respecteer ten allen tijde jullie vakantiewensen en kom tot een voor beiden aanvaardbaar compromis. Drijf je eigen zin niet door maar laat ook je oren niet hangen naar de vakantiewensen van je vriend of vriendin.

landal wellnesshuisjes banner

genieten in luxe jacuzzi

Met een groep op vakantie gaan

Deelnemen aan een groepsreis kan ontzettend leuk zijn maar je moet wel wat geluk hebben met je reisgenoten. Als je een reis boekt met een bepaald thema, bijvoorbeeld natuur, wellness, zeilen of wintersport, loop je wat minder risico om deel uit te maken van een groep waarbij het met een aantal mensen niet klikt. Hoe specifieker het thema hoe groter de kans dat je reisgenoten treft waarmee je het kunt vinden. Voorbeelden van specifieke themareizen zijn zeilreizen, vogelreizen, wijnreizen, culturele reizen en spirituele groepsreizen. Voor alleenstaanden zijn er de zogenaamde alleenstaande reizen.


Op vakantie gaan met kinderen

Wat zijn de geheimen van een leuke vakantie met kinderen? Hoe houd je het leuk als je met oudere kinderen op vakantie gaat? Kinderen willen geen huisje met sauna of jacuzzi. Kinderen willen leuke dingen doen en met andere kinderen omgaan. Daarom is het boeken van een huisje of bungalow op een groot bungalowpark met faciliteiten als binnenzwembad en indoor speeltuin, vaak de beste optie. Voor wat betreft een vakantie met oudere kinderen. Wat dacht je van een vaarvakantie of verblijf op een vakantiepark met recreatie team en discotheek? Als de kinderen het naar de zin hebben, heb je het als ouders of verzorgers ook naar de zin.

Specifiek wellness reizen

Als je uitsluitend in je vakantie wilt relaxen, zijn de zogenaamde wellness reizen wat voor jou. Een wellness vakantie kan heel divers zijn. Van een wellness en ayurveda reis in India of Sri Lanka tot een yoga- en wellness retreat in Portugal, Spanje of Nederland. Bij wellness staat relaxen altijd centraal. De één zweert dan bij een verblijf in een huisje met sauna. De ander denkt dan aan een all incusive reis met verblijf in een hotel met Spa, Turks stoombad en beautycentrum. Zoveel mensen zoveel wensen. Het geheim van een leuke vakantie is dingen den die je echt leuk vindt en relaxen op jouw favoriete manier. Iedereen heeft geheimen. De geheimen van je gewenste vakantie kan je gelukkig onthullen!

roompot wellness banner